Swieze mieso 2012 filmweb

http://erp.polkas.pl/comarch-erp-optima/comarch-erp-optima-analizy-business-intelligence/Comarch ERP Optima Analizy Business Intelligence | Systemy ERP | POLKAS

Czy może istnieć coś smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie pełen i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso broniło się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i razem nie tak dużo, by kotlet nie był za długi, inaczej wyda na soczystości. Jeszcze w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w wygodnej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, aby osiągnęło odpowiednią grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, którym będziemy mogli sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy ogromniejszej liczbie kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak używamy do nich mięso coś niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w punktach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością sprzedaje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już opaść z grup, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w sporej sumie, albo z surowego mięsa, oszczędźmy sobie wag i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo prosta w obsłudze - wystarczy włożyć do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli chce nam, by wszystkie swoje kotlety były podzielone równomiernie, szybko i chętnie, więc nie posiada odpowiedniejszego wyjścia, jak właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest owo taki ogromny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w zatrudnieniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.