Sprzet agd lodz

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić zaopatrzona w masową miarę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy jednak w dorosłej mocy od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

Strona www

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo zatem istnieje czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W krótkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niewielka, ręczna, zwykła szatkownica, wykonana z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wykonywa się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu wskazany jest sprzęt różnego sposobu, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Zwiększa się i często w ścisłych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest znacznie wytrzymałym sprzętem o wielkiej klasy, która reguluje się i prostą obsługą. Sprzęt ten oddaje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Szczególnie sporą akcją są noże zbudowane ze pewni nierdzewnej, które mogą być przez duży okres czasu. Szatkownica może istnieć zaopatrzona na życzenie w pozostałe pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można także zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na sposób cięcia – mogą zatem być krótkie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.