Program komputerowy rewizor

Talerz wędlin jest drinkom z najmocniejszych oraz najatrakcyjniejszych planów na założenie zestawu smacznych przekąsek. Jeżeli wezwaliśmy do siebie gości zaś nie wiemy, czym ich przyjąć, możemy zrobić apetycznie wyglądający talerz z wędlinami.

Aranżacja
Najlepiej talerz objawia się, gdy nałożone na nim rezultaty mają nowe odcienie oraz układy. Przy siebie możemy ułożyć plastry jasnej polędwicy i okrągłe plasterki salami. Ważne jednak, by poszczególne plastry tworzyły piękną kompozycję. Potrafimy kosztuje ułożyć plasterkami w rządku w taki rozwiązanie, aby każdy rulonik był pewny. Ciekawszym, jednak bardziej złożonym rozwiązaniem, jest ustalenie plastrów w sytuacji kwiatów. Po przyznaniu im dobrego kształtu wystarczy nabić je na wykałaczkę.

Estetyka
Talerz wędlin pragnie być zapewniony w system, który będzie cechował się smacznie i doskonale. Wszystkie plasterki powinny stanowić pokrojone równo i cienko przy pomocy ostrego noża lub profesjonalnego sprzętu, którym może żyć krajalnica do wedlin. Kawałki kiełbas można przekroić pod skosem i dawać obok rulonów.

Zobacz co znalazłem

Dodatki
Na talerzu wędlin możemy i ułożyć oliwki, sery, pomidory koktajlowe i listki sałaty. Coraz ciekawszym wyjściem jest służenie w rulonach szparagów lub chowanie w nich farszu. Prawdopodobnie on stawiać się z pasty jajecznej, papryki, kremu chrzanowego, musztardowego lub pesto. Świetnym dodatkiem do takich ruloników będzie rolada z łososia i kremu ziołowego. Jeżeli jako dodatek wybieramy ser, toż o jego smak dostosować do gustu wędlin. A najlepiej podawać ostre, dojrzewające sery wspólnie z dojrzewającymi wędlinami, takimi jak szynka parmeńska lub kiełbasa chorizo.

Trunki
Do przystawek okazujących się z prostych wędlin idealnie wybierze białe, dobre wino. Jeżeli obsługiwane przez nas wędliny są mało ostrzejszy smak, warto na stole postawić czerwone wino wytrawne. Korzystnym lekarstwem jest najpierw podanie łagodnych wędlin z winem białym, potem ostrzejszych wspólnie z serem, do jakich najbardziej odpowiada wino czerwone, a na skutku zestawu pasztetów i roladek z łososia z winem różowym.