Obrobka wstepna czysta miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której celem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w relacje z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i usprawnia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w pokojach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w ról zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej liczby rozbitych plastrów w układu krótkiego okresu czasu - ok. 800 części w przeciągu godziny, przy czym mięso nie że stanowić mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny jest bajecznie przystępna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w celu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności kierujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być myte i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, umieszczając się na kompetencji i sprawdzeniu otrzymywanym od 1990 roku gra na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.