Maszynka do miesa kaufland

Wilk do ciała to nic nowego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które poddawane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest nader poważniejsza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Duży asortyment wilków na placu pozwala na wybór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki obecnemu kolej na rozpoczęcie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) dodatkowo nie wymaga wysokiego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można szybko zdemontować, co znacząco ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, działa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze zwykli nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka wartość wykonania stanowi o dużej sił maszyny. Jak każde dania przydatne w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia kładzie się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest dodawane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od gatunku mięsa łączy się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w pozostałe akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znane urządzenie, dostępne w przystępnych cenach, przydatne w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką skalę kiedy w znacznych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów a drugich ulepszaczy.