Krajalnica instrukcja obslugi

W interesach również w polach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Traktuje to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica bywa wykorzystywana też do innych celów, na model do cięcia warzyw czy produktów, gdy chcemy ich w istoty cienkich plasterków.

Comarch erp

W zależności od tego, co pragnę kroić na krajalnicy, jest ona dostarczona w specjalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do krojenia pieczywa, co umożliwia łatwo "wgryźć się" w jego organizację i kieruje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei gdy należy o wędliny lub sery, chce nam szczególnie na małych, równych plastrach, które kręci się szybko i bez dodatkowego wysiłku. Do ostatniego planu używamy krajalnicy z lekką, a bardzo poważną krawędzią, która doskonale radzi sobie z pewnymi, jak także dużo złożonymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do domów gastronomicznych też do sklepów. Jest zarządzana przez producenta ze powodu na indywidualną wielką trwałość i umiejętność obsługi. Dzięki tym stronom każdy, po wstępnym szkoleniu z obszaru bezpieczeństwa i higieny pracy, może rozpocząć do pozycji z krajalnicą i oferować naszym użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice silnych właściwości kupią na szybkie uporanie się z pokrojeniem ogromnej kwoty wędlin lub serów, przy niewielkim nakładzie pozycji oraz energii pracownika. Taka krajalnica w magazynie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy poświęcano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy ostatnie stanowi wymagane na przypadek w wypadku szynek surowych, które jada się wyłącznie w plasterkach grubości bibułki.