Antybiotykoterapia biegunki

Polskie środki masowego przekazu wielokrotnie już alarmowały opinię publiczną, że przy masowej produkcji mięsa przez hurtownie drobiu dopasowuje się antybiotyki, hormony i sterydy. Faszerowanie ptactwa hodowlanego tymi substancjami ma przyśpieszyć przyrost masy zwierząt, aby mięso wychodzące spośród ich ciał szybciej trafiło do sprzedaży. Policja stara się likwidować nielegalne wytwórnie antybiotyków dedykowanych hurtowniom drobiu, które w regionach byłego Związku Radzieckiego dostaje się podobno w wielkich ilościach chodzących w charaktery. Zawierające niebezpieczne dla zdrowia hormony, sterydy i antybiotyki mięso drobiowe zostają pochłonięte przez organizm ludzkim, a następnie kumulują, co oddziałuje toksycznie na życie człowieka.

Błyskawiczne przyrosty masy kurcząt na fermach przemysłowych są bezpośrednim efektem karmienia ptactwa hodowlanego wysokobiałkowymi paszami naszpikowanymi sterydami, które drastycznie podnoszą ich smak, lecz również degenerują układ odpornościowy. Więc z zmianie powoduje, iż kurczakom odnosi się antybiotyków mając zapobiec infekcjom, ale antybiotykoterapia doprowadza do dewastacji wątroby zwierząt i kończyć do ich śmierci około szóstego tygodnia życia. Brutalna egzystencja kurcząt w hodowlach drobiu naznaczona jest silnym cierpieniem, ale wielu konsumentów pragnących jedynie kupować więcej zbyt mniej nie patrzy na etyczne i zdrowotne konsekwencje omawianego procederu.

Oficjalne źródło

Oficjalnie rzecz mając, dopuszczalne jest stosowane zwierzętom hodowlanym antybiotyków ale i tylko w faktu ich choroby. Niestety, w rzeczywistości nielegalny handel antybiotykami weterynaryjnymi kwitnie plus stanowi wysoko prawdopodobnie, że właściwie wszystka sztuka mięsa z sprzedających materiały do lokalnych sklepów jest w tkankach antybiotyki. Szkodliwość antybiotyków, hormonów tudzież sterydów w spożywanym posiłku mięsnym jest łatwa, zaś bycie tego zdarzenia pragnie stanowić nie tylko uświadamiane konsumentom, lecz jeszcze powinno bronić się obiektem zainteresowania firm będących chronić dobre zdrowie. Przykrą konstatacją jest fakt, iż robiona na dużą skalę żywność przestała istnieć już źródłem wartości odżywczych, lecz stoi się śmiercionośną trucizną.